Styrelsen informerar

Här kan du läsa senaste numret av “Styrelsen informerar” som är ett informationsblad och delas ut till de boende ca 4 ggr/år.
Ni kan även ladda ner aktuellt samt tidigare nummer som PDF längre ner på sidan.


Styrelsen Informerar – December 2019

Hej,

Åter igen lackar det mot jul och snön ligger som ett vitt täcke över vårt område. Andra advent har passerat och julafton är inte långt bort. Snart är även detta år till ända och vi kan blicka tillbaka på ytterligare ett år med mycket aktivitet och stora projekt på gång.

Vårt stora fönsterprojekt att byta ut nästan alla fönster fortgår. Vi hoppas på att komma vidare med projektet under 1:a kvartalet nästa år.

Alldeles nyligen har renoveringen av vår övernattningslägenhet ”Platålyan” blivit färdig. Planlösningen har ändrats och blivit mer funktionell för att skapa bättre umgängesyta. Alla möbler är utbytta och lägenheten andas nu en fräschhet som inte fanns tidigare. Vi har redan fått positiva kommentarer angående den nya förbättrade lyan.

Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Catharina Fröjdh Nyqvist
Ordförande

Kalender 2019

16 December
– Styrelsemöte

Hemsidan

Hemsidan: www.brfplatan.se.

Porttavlorna

Vi rekommenderar er att regelbundet kika på informationen på porttavlorna. Det är där man snabbast får information och nyheter. Vid viktiga nyheter kommer vi att byta färg på bakgrunden.

Nu är det ljus här i vårt hus

Tänk på att aldrig lämna levande ljus utan tillsyn. Kontrollera med jämna mellanrum att din brandvarnare fungerar.
Om du inte har någon brandvarnare kan du hämta en på Fastighetskontoret, Flintlåsvägen 1A.

Behöver du hjälp med att sätta upp brandvarnaren hemma hos dig, kontakta fastighetsskötarna på tfn 08-96 21 85.

Motorvärmare

Du får aldrig låta sladden till motorvärmaren sitta kvar i motorvärmarens eluttag när du åker iväg med bilen. Detta är förenat med livsfara om t.ex. ett barn kommer åt sladden. Du är ansvarig. Motorvärmarkabeln måste vara godkänd för utomhusbruk. Luckan till motorvärmaren ska alltid vara låst. Kvarlämnade sladdar tas om hand av Fastighetskontoret och kan sedan avhämtas där. Om du vid upprepade gånger glömmer sladden till motorvärmarens eluttag kan ditt hyresavtal på parkeringsplatsen sägas upp.

Behöver du hjälp med information om hur motorvärmaren fungerar? Ta kontakt med Fastighetskontoret för att få informationsblad.

Parkering framför garagen

Tänk på att det inte är tillåtet att parkera framför garagen från den 15 november till och med den 14 maj. Anledningen är för att det ska gå att snöröja utan hinder.
Det innebär att de som ändå parkerar framför sitt garage under denna tidsperiod riskerar att få p-böter.

Störningslogg

Vi vill informera alla boende om vad ni ska göra om ni upplever er störda upprepade gånger av en granne.

Ni måste upprätta en så kallad störningslogg. Där registrerar ni klockslag, datum, beskrivning av störningen och under hur lång tid störningen pågick vid varje tillfälle. När ni fört störningslogg under minst två veckor ska ni maila störningsloggen till styrelsen@brfplatan.se eller stoppa papperet med loggen i Fastighetskontorets brevlåda adresserat till styrelsen.

Vinterförvaring av cyklar

Första snön har precis kommit. När det kommer mer snö behöver vi underlätta för snöröjningen. För alla ägare till cykel innebär det att flytta in dem till cykelförråden. Förutom att cyklarna står i vägen vid snöröjning så mår de dessutom mycket bättre av att stå inne under vintern.

Föreningen tar inget ansvar för cyklar som blir påkörda och eventuellt skadade i samband med snöröjning.

Julgranar

Vill du bli av med din julgran när julen är slut?
Det går bra att lägga den på gräsmattan utanför ditt hus före den 1 februari, så tas den om hand.

Elementen i lägenheten

Fastighetskontoret vill påminna om vikten att vi inte försöka lufta elementen själv. Om ni skulle orsaka en vattenskada får ni naturligtvis stå för kostnaden av eventuella skador.
Har du problem med kalla element kontakta Fastighetskontoret för hjälp.

Temperatursensor Egain

I de flesta lägenheter finns nu en temperatur-sensor installerad, den fyller en viktig funktion för vårt värmesystem. Denna lilla vita låda som i de flesta fall är placerad på en vägg i hallen hjälper oss att ha kontroll över inomhus-klimatet. Sensorn från Egain mäter var 15:e minut, temperatur och luftfuktighet i lägenheterna och resultat av dessa mätningar hjälper oss att hålla koll på inomhusklimatet och spara pengar genom att minska våra uppvärmningskostnader som idag uppgår till nästan 5 miljoner per år.

Klicka här för en detaljerad instruktion.

Det är fortfarande ca 50 lägenheter som våra fastighetsskötare inte har fått tillträde till. Vi ber er att svara på kontaktlappen och boka in installation snarast.

Avgifter och hyror 2020

Styrelsen har vid budgetmötet tillsammans med revisorerna beslutat om följande avgifts- och hyreshöjningar:

  Ny avgift/hyra Oförändrad avgift/hyra
Bostadsrätter +2 %  
Hyresrätter +2 %  
Extra förråd   450 kr/m2/år
Varmgarage   600 kr/mån
Termogarage   500 kr/mån
P-plats – bred – motorvärmare   300 kr/mån
P-plats – motorvärmare   200 kr/mån
P-plats utan motorvärmare   150 kr/mån

Gamla fastigheter kräver mer underhåll än nya och för att slippa stora plötsliga avgiftshöjningar i framtiden och för att kunna möta de kommande årens stora underhållsarbeten så krävs en sund ekonomisk planering. Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig 20 år fram i tiden vilket vi anser viktigt för att vara beredd på inte bara nästkommande års underhåll utan även stora underhåll som ligger några eller många år fram i tiden. En Brf ska kunna bära sina egna kostnader idag och över tid.

Motioner till årsstämman

Vi vill påminna om att sista datum för motioner till årsstämman är 31 januari 2020.

Formkrav gäller för motioner, se instruktioner på hemsidan.

Klicka här för att ladda ned en motionsinstruktion.

Odlingslådor

Föreningen har odlingslådor på två ställen på vår mark (Lodv/Flintlåsv nära seniorlekplatsen i slutet av låghusen och Flintlåsvägen jämna nummer övre parken). Om du är intresserad av att hyra en odlingslåda – anmäl ditt intresse till fastighetsskötarna.
Till dig som har en låda vill vi påminna om att städa ur den och ta hand om vissna växtdelar.

Ordningsregler varmgaragen

Vi vill uppmana alla som har varmgarage att inte smörja mekaniken på de nya garageportarna på egen hand. 
Kontakta Fastighetskontoret om du tycker att det finns behov av smörjning.

Ventilation

Din lägenhet behöver ventileras. Stäng därför inte alla ventiler.
När du lagar mat som osar är det viktigt att inte balkongdörren är öppen, risken är stor för att det skapas övertryck i lägenheten och att oset går ut i trapphusen och in i dina grannars lägenheter.

Byggsäckar utanför portarna

Byggsäckar får absolut inte ställas utanför portarna. I Brf Platåns bygganmälan står klart och tydligt att det inte är tillåtet att ställa byggsäckar utanför portarna. Den som äger lägenheten ansvarar för att det anlitade byggföretaget följer våra regler.

HSB Portalen

Alla medlemmar har tillgång till HSB Portalen där ni kan ta del av information.

www.hsb.se/nst

Du loggar in med Bank-ID. Där kan du som medlem lägga in kontaktuppgifter såsom mobilnummer och mejladress. Dessa uppgifter är praktiska att ha tillgång till för vårt Fastighetskontor inför vårt stora projekt med att byta fönster när de boende behöver kontaktas. Det finns även andra tillfällen när en boende behöver kontaktas relativt omgående, t.ex. vid en vattenläcka.

Secondhandbutiken Skopan

Tack för att vi fick ta vara på saker som gick att sälja i vår butik! Varje lördag säljs där för Närmare 200000 sek och allt tas tillvara. Det som inte vi blir av med här i Upplands Väsby skickas vidare till liknande butiker i Lettland. Pengarna används till olika sociala projekt här hemma och över hela världen tex motorcykelambulanser i Afrika, gatubarn i Nepal, skolprojekt i Zambia och Kenya, barnhem i Litauen och arbete med utsatta barn i Ryssland. Listan är betydligt längre.
Bert Christiansson, volontär på Skopan.

Styrelsen och Fastighetskontoret

önskar er alla en riktigt

God jul och ett Gott nytt år!


Ladda ned tidigare nummer

Sidan senast uppdaterad